A hintázás élettani hatásai

A hintázás élményét magzatként már az anyaméhben megtapasztaltuk, és ez az érzés egész életünkben végig kísér minket.
Gyermekként rengeteget hintáztunk, majd felnőttkorban a hintaágyban való ellazulás élménye nyújt nekünk máshoz nem hasonlítható élményt.
Stresszes helyzetekben, mint például több ember előtt való szónoklás közben sokan azzal nyugtatják magukat, hogy a beszéd közben enyhén előre-hátra mozgunk.

A hintafotellel újra átélhetjük gyermekkorunk legmelengetőbb érzését, a ringatózást. Ez az élmény oldja a feszültséget, így hamar képesek vagyunk kiszakítani magunkat a rohanó világ gondjai közül és átadni magunkat az ellazulás élményének. A hagyományos hintafoteleknél a mozgást lendületből kell fenntartani, így nem tudunk a megfelelő mértékben a relaxálásra koncentrálni. Ezzel ellentétben, a mi hintafotelünk csapágyakon történő mozgásához nem szükséges az erőkifejtés, ezáltal nyugodtan koncentrálhatunk a lényegre, a pihenésre.

A megfelelő relaxációnak köszönhetően nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz az életünk. A relaxáció javítja az immunrendszer állapotát, segít a gyorsabb elalvásban, és azt sokkal pihentetőbbé teszi.